Ventilationsanlæg

Et ventilationsanlæg fra Lindab villaventilation er effektivt, men alligevel lydsvagt, da det er udstyret med lyddæmpere. Ventilationsanlægget sørger for, at der er balance mellem den luft, der suges ud og den luft, der blæses ind, så du får frisk luft uden træk.

Ventilationsanlægget, som ofte blot bliver omtalt som – et genvex anlæg, består af rør, ventiler og et aggregat med ventilatorer, varmegenvinding og filtre. Anlægget suger luft ud fra de ”fugtige” rum, som er køkken, badeværelse og bryggers og blæser frisk luft ind i de andre rum.

Anlægget bruger varmen fra den brugte luft til opvarmning af den friske luft. Et ventilationsanlæg genvinder op til 80-90 % af varmen.
Udsugning og indblæsning sker gennem ventiler i loftet. Du kan få monteret et pollenfilter, som sikrer, at pollen fjernes fra indblæsningsluften.
Anlægget er forsynet med automatik, så ventilationen kan ændres efter behov, for eksempel når I har mange gæster.

Vælg mellem to typer af aggregater til dit ventilationsanlæg:

  • Anlæg med modstrømsveksler, der har den højeste virkningsgrad. Kræver afløb til kondensvand.

  • Anlæg med roterende varmeveksler. Kræver ikke afløb.

Begge anlæg kan fjernbetjenes og kan fåes i både lofts- og vægmodel.

Vores autoriserede villaventilationspartnere rådgiver dig om det optimale anlæg til din bolig, der kan være produceret hos mange forskellige producenter. Det kan være et anlæg fra eksempelvis Nilan, Genvex, Danfoss, Østberg.