Energibesparelse

Når du har et ventilationsanlæg, opnår du, udover et bedre indeklima, besparelse på varmeregningen sammenlignet med udluftning med åbne døre og vinduer, fordi en del af varmen genbruges. Du får dog et mindre tillæg på elregningen, fordi ventilationsanlægget er eldrevet. Men en energioptimering af dit hus kan absolut svare sig stadigvæk.

Lindabs kanalsystemer overholder samtidig også tæthedsklasse D, hvilket også bidrager til et optimalt energiforbrug.

Eksempel på energibesparelse

“Videncenter for energibesparelse i bygninger” giver et eksempel på energibesparelse ved skift fra udluftning med gennemtræk til mekanisk ventilation:
Et tætnet og efterisoleret parcelhus på 140 m2 forsynes med et mekanisk ventilationsanlæg med varmegenvinding med modstrømsvarmeveksler. Ventilationsanlægget har en varmegenvinding på 80 % og en SPF på 1000 J/m3. Huset er et standard etplanshus med et bryggers, køkken, et badeværelse og et toilet.

Her kan du se eksemplet på energibesparelsen i et almindeligt parcelhus fra “Videncenter for energibesparelse i bygninger”

  • Naturgaspris: 8 kr. pr m3

  • Elpris: 2 kr. pr. kWh

  • Her opnås en årlig energibesparelse på 5.238 kWh.

  • Det giver en årlig økonomisk besparelse på ca. 3.612,- kr., når udgifterne til de øgede el-omkostninger er fratrukket.

  • Den årlige CO2-besparelse er på ca. 900 kg.

3.612,-
900 kg CO²