Energiforbrug

Når du har et ventilationsanlæg, er der, udover et bedre indeklima, også mulighed for at opnå en besparelse på varmeregningen sammenlignet med udluftning med åbne døre og vinduer, fordi en del af varmen genbruges. Du får dog et mindre tillæg på elregningen, fordi ventilationsanlægget er eldrevet. Men en energioptimering af dit hus kan absolut svare sig stadigvæk – også i forhold til CO2-belastningen.

Lindabs kanalsystemer overholder samtidig også tæthedsklasse D, hvilket også bidrager til et optimalt energiforbrug.

Eksempel på energibesparelse

“Videncenter for energibesparelse i bygninger” giver eksempler på energibesparelse ved skift fra udluftning med gennemtræk til mekanisk ventilation:
F.eks. kan man ifølge beregningen spare 3.336 kr. og 1.128 kg CO2 om året i Et tætnet og efterisoleret parcelhus på 140 m2 forsynes med et mekanisk ventilationsanlæg med varmegenvinding med modstrømsvarmeveksler. Ventilationsanlægget har en varmegenvinding på 80%. Huset er et standard etplanshus med et bryggers, køkken, et badeværelse og et toilet.

Her kan du se eksemplet på energibesparelsen i et almindeligt parcelhus fra “Videncenter for energibesparelse i bygninger”