Farvel til duggede ruder

Dugfri spejle i badeværelset, frisk luft i soveværelset og røgfrit køkken er blot eksempler på, hvad familien Farø har fået ud af deres Lindab villaventilation. Se med her, hvor Mette Farø forklarer, hvor stor betydning ventilationsanlægget har for familien på to voksne, to børn og en hund.

Villaventilation installeret på kun to dage

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at få installeret Lindab villaventilation. Til gengæld er effekten der med det samme. Se med her, hvor villaventilationspartner, Kenneth Vendelbo, installerer et ventilationsanlæg i en almindelig 70’er villa på kun to dage.

Det hjalp på helbredet at få et godt indeklima

Hør Johannes fortælle om hans oplevelse før og efter installation af Lindab villaventilationsanlæg. 
Johannes er allergiker, så luftfugtigheden der før lå på helt op til 80 procent og den skimmelsvamp, der fulgte med, fik ham til at hoste og hakke. Efter installationen af ventilationsanlægget er der ikke skimmelsvamp i huset mere.

– Og vi kan også konstatere at vores relative fugtighed i huset den er jo blevet utrolig lav. Vi er utrolig godt tilfredse med det. Det har virkelig hjulpet os. Og vores indeklima – vi synes jo selv, det er helt perfekt siger Johannes.

Ventilation satte stopper for fugt på vinduerne

For familien Mørk fra Skibet ved Vejle har en moderne ventilationsløsning fra Lindab Villaventilation sat en effektiv stopper for problemer med fugt på og omkring vinduerne i huset fra 1970’erne.

På trods af relativt nye vinduer og gode udluftningsrutiner var familien nødt til at starte hver dag med at lufte grundigt ud og tørre vand af vinduer og vindueskarme i både soveværelset og børneværelserne. Derfor tog familien kontakt til Lindab Ventilation og fik gennem Lindabs lokale Villaventilationspartner installeret et ventilationsanlæg.

Efter installationen har familien ikke døjet med fugt på vinduerne. Derimod har boligen fået et langt bedre indeklima – både om morgenen, og når familiens medlemmer kommer hjem efter skole og arbejde. Og det er helt uden at åbne vinduerne.

Uden ventilation var kælderen ubeboelig

I Jacob Søgaard Larsens hus fra 1936 bruger familien på tre også den 105 m2 store kælder til beboelse. Da de flyttede ind huset, var kælderen fugtig, og luften var tung, så det var ubehageligt at opholde sig der. Samtidig var Jacob var bekymret for radon, der kan have en sundhedsrisiko.

For at gøre kælderen beboelig valgte Jacob at få en ventilationsløsning, der sørger for et godt indeklima med frisk luft i kælderen. Ventilationsanlægget sørger for et luftskifte 12 gange i døgnet, så han behøver heller ikke længere været bekymret for risikoen ved radon.

”Det er de bedste penge, jeg har givet ud. Uden ventilationsanlægget ville kælderen have været ubeboelig”, fortæller Jacob.
Det væghængte ventilationsanlæg er placeret i kælderens teknikrum sammen med husets øvrige installationer, og alle rør er placeret skjult mellem loftet og gulvet ovenover.
”I starten eksperimenterede vi lidt med anlægget, men nu lader vi det bare passe sig selv – og det er virkelig effektivt. Vi har udsugning direkte i brusenichen, og det betyder, at vi kan gå i bad alle tre, uden at der kommer dug på spejlet. Så vi er helt fri for besværet med udluftning, og vi kan faktisk ikke se det på elregningen”, fortæller Jacob.
Ventilationsløsningen er installeret af JT3 klima A/S.

Et ventilationsanlæg passer jo bare sig selv

”Man skal jo ikke gøre noget ved det. Det passer sig selv, man skal bare rense filtrene hver tredje måned”, fortæller Karsten Vollmer Larsen fra Værløse.
I forbindelse med en større tilbygning fik Karsten installeret et ventilationsanlæg – det var nødvendigt, hvis byggeriet skulle overholde kravene i bygningsreglementet om både tæthed og luftfornyelse. Ventilationsanlægget står trygt og godt på loftet i den gamle del af huset, hvor indretningen var perfekt til et ventilationsanlæg.

I det daglige tænker familien ikke over, at de har en ventilationsløsning – et sikkert tegn på et godt indeklima. De er blevet fri for gener som vand i vinduerne, når det er koldt udenfor. Fugten er et tegn på for høj luftfugtighed, som giver gode vækstbetingelser for skimmelsvamp og husstøvmider. Ventilationsanlægget har sikret, at luftfugtigheden er faldet, og der er ikke længere antydningen af fugt i karmene.
”Vi justerer aldrig på det. Jeg synes ikke, det er nødvendigt, heller ikke selvom vi er mange mennesker. Det er virkelig nemt, og vi er rigtigt glade for løsningen”
Ventilationsløsningen er installeret af JT3 klima A/S.