Varmegenvinding

Ventilationsanlæg fra Lindab villaventilation har varmegenvinding. Det betyder, at du ikke bare udskifter luften. Du sparer også på varmeregningen, fordi du genvinder varmen i stedet for at sende den ud af vinduerne. Du får dog et mindre tillæg på elregningen, fordi ventilationsanlægget er eldrevet.

Ved varmegenvinding genanvendes den “brugte” luft til opvarmning af den friske luft. Et ventilationsanlæg genvinder op til 80-90 % af varmen, så du opnår en besparelse på varmeregningen sammenlignet med åbne vinduer og døre.

Få mere at vide

Overhold skrappe krav

Kravene til reduktion af energiforbrug og aggregater med varmegenvinding er skrappere end nogensinde. Og vi ved, at de bliver skærpet yderligere i de kommende år. Det gælder både for nye boliger og for renovering af eksisterende huse.

Lindab kender kravene, og udvikler hele tiden vores løsninger, så du har mulighed for at integrere den nødvendige ventilation i dit hus.
Din bedste mulighed for enkel, effektiv og elegant integration af ventilation i din bolig er med Lindab villaventilation.

 

  • Sundt indeklima – Et godt ventilationsanlæg reducerer fugt, partikler og allergener fra f.eks. bad, møbler, rengøringsmidler. Du kan også filtrere pollen og bilos fra den friske luft, der lukkes ind i huset.
  • Sund bolig – Du undgår, at fugt ophober sig i dit hus og skader bygningen med f.eks. skimmelsvamp. Du kan sjældent selv mærke, om din bolig er for fugtig.
  • Genbruger op til 90 % varme – De effektive ventilationsanlæg genvinder op til 90 % af varmen ved at overføre varmen fra luften, der blæses ud, til luften der blæses ind.
  • Ingen træk – Et ventilationsanlæg sender frisk opvarmet luft ind i boligen, uden at der opstår træk.
  • Lydløst og diskret – Et ventilationsanlæg er næsten lydløst og placeres ofte på loftet, så du ikke kan se det.

Punkterne er fra Sparenergi. Se dem her.

Her kan du også læse mere om varmegenvinding.