Udluftning og ventilation

To til tre gange om dagen i ti minutter. Så meget bør du lufte ud i hjemmet ifølge eksperter fra blandt andet Teknologisk Institut. For effektiv udluftning fjerner den fugtige luft, der kommer fra badning, madlavning og tørring af tøj. Det samme gælder lugten fra madlavning.

Men måske er du blandt de mange danskere, der glemmer at lufte ud eller få skabt gennemtræk i huset?
Måske er du bare ikke vild med træk eller tanken om varmen, der suser ud af vinduerne? Eller måske er du allergiker, så det er et problem, at udluftning ikke bare bringer den friske luft, men også pollen med ind i huset?

Men en familie på to voksne og to børn afgiver omkring 12 liter vand i døgnet, så udluftningen er utrolig vigtig for det gode indeklima. Dertil må man tillægge em fra madlavning samt afgivende varme fra elektroniske vidundere, som vi efterhånden har i alle rum.
Al den forurenede luft skal du have ud.
Dette skal du gøre ved at huske at lufte ud 3 gange om dagen i 10 minutter via åbne vinduer eller ved hjælp af et ventilationsanlæg så luften er frisk hele tiden.

Sundt indeklima

Reducerer fugt, partikler og allergener

F.eks. fra bad, møbler, rengøringsmidler.

Du kan også filtrere pollen og bil-os fra den friske luft, der lukkes ind i huset.

Genbruger op til 90 % varme

Effektive anlæg genvinder varmen

Frisk luft opvarmes

Giver besparelse på varmeregning sammenlignet med åbne vinduer og døre.

Ingen træk

Frisk opvarmet luft ind i dit hus

Uden at der opstår træk

Ingen kulde der trækker ind, der føles som kold luft og trækgener.

Lydløst og diskret

Der kan du ikke se og høre det

Et anlæg installeres ofte på loftet

Og alligevel har det stor positiv indvirkning på dit helbred for dig og din familie.

Frisk luft døgnet rundt

Med Lindab villaventilation får du en professionel ventilationsløsning, der sikrer frisk luft i hjemmet døgnet rundt. Du er fri for at tænke på udluftning og varmespild, og du får monteret filtre i ventilationsanlægget, som sikrer, at pollen fjernes fra luften.

Samtidig er mekanisk ventilation mere effektivt end udluftning med åbne vinduer. Du har en kontinuerlig udskiftning af luften, så den altid er frisk og ren. Ventilation sikrer, at den varme og fugtige luft fra badeværelse og køkken ikke spreder sig i hele huset.
Læs hvordan du kommer videre